2019-08-21 08:15:08• hírek • Bede Emőke

Csak óvatosan: az elmúlt napokban megszaporodtak az autóbalesetek

Közlekedési balesetekből nem volt hiány az utóbbi napokban, és csak a jószerencsén múlott, hogy egyik sem követelt emberi áldozatokat.

Kedd reggel, nem sokkal 8 óra előtt árokba borult egy személyautó borult árokba Sárközújlak közelében. Az utazók őrangyala szerencsére résen volt, úgy a sofőr, mint az utasa épségben szállt ki a fejre állt autóból, a kórházi kivizsgálást is visszautasították. Pár órával később Szatmárnémetiben is baleset történt: a Burdea sarki kereszteződésben egy külföldi rendszámú Audi Q7 és egy kamion akasztotta össze bajuszát. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a feleknek nem sikerült békésen megegyezniük, így a rendőrség közbelépésére volt szükség. Nem sokkal 16 óra után pedig Szatmárnémeti Vetés felőli kijáratához riasztották a hatóságokat, ahol egy furgon egyelőre tisztázatlan körülmények között kisodródott, áttörte a szalagkorlátot, majd egy betonhídnak csapódott. Ez a sofőr is szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis az incidenst komoly sérülések nélkül megúszta.


 

Augusztusban érezhetően megnövekedett az utakon közlekedő autók száma, hiszen ilyenkor hazatértek az év többi részében külföldön dolgozó megyénkfiai is. A helyzetet pedig az sem könnyíti meg, hogy a hőmérő szála igencsak magasra kúszik mostanában, ugyanis a nagy melegben gyengül a koncentrációképesség, a sofőrök könnyen tompává, figyelmetlenné, türelmetlenné, de akár agresszívvá is válhatnak. E kellemetlen hatások alól nem mentesülnek sajnos a gyalogosok sem, így a balesetek veszélye nem csak a településeken kívül, de belül is jelentősen megugrik.


A szakértők tanácsa szerint ilyenkor kiemelten fontossá válik a hővédelem: az autófóliák példának okáért több fokkal is csökkenthetik a beltér hőmérsékletét, de legtöbben a légkondira vagy a nyitott ablakkal való vezetésre esküsznek. Utóbbiakkal kapcsolatban tudni érdemes, hogy szélsőséges esetekben károsíthatják az egészséget, akár fülgyulladást vagy megfázást is okozhatnak, úgyhogy csak csínján bánjunk ezekkel. A parkolásnál lehetőségeink szerint részesítsük előnyben az árnyékosabb helyeket, de ha csak napos ponton tudunk megállni, a későbbi indulás előtt mindenképp szellőztessük ki az autót. Azt pedig már mondanunk sem kell, hogy kisgyerekeket és házi kedvenceket sem árnyékos, sem napos parkolóban nem hagyunk az autóban, mivel egy ilyen döntésnek akár fatális kimenetele is lehet. Ha hosszabb útra megyünk, mindenképp tartsunk rendszeres időközönként pihenőket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű – alkoholmentes – folyadékbevitelről sem.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: